Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

A Középkori Egyetem

hu

Önkéntesség

Veled több lesz a világörökség!

Önkéntesek jelentkezését várjuk aktív közösségi tevékenységre a Cella Septichora Látogatóközpontban és a Középkori Egyetemen!

 

Fejlesztenéd szakmai képességeidet, vagy szakmán belüli elérhetőséget, kihívást keresel?

Szívesen belelátnál egy látogatóközpont életébe?

Szeretnél jobb előadóvá válni, nyelvtudásodat kamatoztatni?

Szeretnéd a közösségszolgálati óráidat nálunk végezni? 

Szeretnél egy lendületes csapat tagja lenni?

Érdekel a múzeumpedagógia, kompetenciafejlesztés, vagy csak egyszerűen szereted a kultúrát? 

Várunk szeretettel önkéntes csapatunkba!

 

A Cella Septichora Látogatóközpont 2013 tavaszán indította – Pécsett elsők között – múzeumi önkéntes programját, a nagy sikerre és érdeklődésre való tekintettel idén is megszervezésre kerül.

Olyan önkéntesek jelentkezését várjuk, akik a pécsi világörökségi helyszínek elhivatott tárlatvezetőjévé szeretnének válni, segítséget vállalnának a látogatók tájékoztatásában, különféle rendezvények, programok lebonyolításában. A múzeumi önkéntes munka kiváló lehetőség új történelmi, helytörténeti ismeretek elsajátítására, szakmai gyakorlatszerzésre, a szabadidő hasznos eltöltésére!

Önkéntes csapatunk tagjai az alábbi munkaköröket tölthetik be:

 

1. Kulturális informátor
A tevékenység célja, hogy a látogató tájékozódását, időbeosztását megkönnyítsük, bővebb információval rendelkezzen a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. kiállításairól, és az azokhoz kapcsolódó kedvezményrendszerről.

 

2. Kulturális mediátor, tárlatvezető
Önkénteseink segítik a világörökségi helyszínek vendégeit a látottak megértésében, megszólítják az ókeresztény emlékek iránt érdeklődőket, és beszélgetéseket kezdeményeznek velük. Célunk, hogy a látogatóink számára élménnyé váljon a kiállítás megtekintése.

 

3. Fotós
Fotósként jelentkező önkénteseink közreműködésével érdekes és innovatív fotókkal prezentálhatjuk a világörökségi helyszíneket és programjainkat. Rendkívüli lehetőség a fotóskészség gyakorlására, fejlesztésére, illetve az elkészült képek publikálására. Továbbá szeretnénk létrehozni egy olyan közösséget, akik effajta hobbijukat és szenvedélyüket tudják használni, hasznosítani helyszíneinken fotókiállítással megvalósítva.

 

4. Múzeumpedagógia animátor
Mind az idősebb, mind a fiatalabb korosztály számára is szeretnénk kézzelfoghatóbbá tenni az 1600 éves történelmi környezetet, a mai kor technikai elvárásainak és lehetőségeinek segítségével. Animátoraink közreműködésével, olyan programokat, tevékenységformákat kínálunk látogatóink számára, melyek szórakoztató jellegük, aktivitásuk vagy interaktivitásuk révén lehetővé teszik a hatékonyabb tanulást, és izgalmas programok által el tudják sajátítani a kiállításról szóló információkat.

 

Mit adunk mi? Jókedvet, vidámságot, társaságot! Lehetőséget szakmai fejlődésre ingyenes képzéssel! A tevékenységet a kötelező közösségszolgálaton belül is elvégezheted! Ingyenes belépőkártyát kiállítóhelyeinkre, kedvezményes belépőt a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. által szervezett Planetárium rendezvényekre és, ha szükséged van rá ajánlólevelet a munkádról!

Az önkéntesek a feladatterülettől függően különböző képzésekben vesznek részt.

 

Az önkéntes pozícióink betöltésének általános feltételei:

– múzeum és a látogatóközpont működésének segítése
– idegen nyelv ismerete előny
– jó kommunikációs készség
– jó problémamegoldó és konfliktuskezelő képesség
– nyitottság, rugalmasság

 

Munkavégzés helye:
Cella Septichora Látogatóközpont, 7621 Pécs, Sétatér 

Középkori Egyetem, 7621 Pécs, Dóm tér

 

Csapatunkhoz minden év elején keresünk új önkénteseket.

 

A jelentkezéshez szükséges önéletrajzokat és motivációs leveleket az onkentes@pecsorokseg.hu címre várjuk 2020. febr. 17-ig

További részletekről érdeklődhetsz az alábbi elérhetőségeken:
onkentes@pecsorokseg.hu
+36/30 694 0650 


A programra csak 16 éven felüliek jelentkezését várjuk!