Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

A Középkori Egyetem

hu

Örökségpedagógia

Foglalkozások a Középkori Egyetem kiállítóterében

A három termes kiállításban korszerű informatikai eszközökkel és interaktív multimédia alkalmazásokkal a különböző korosztályok igénye és kompetenciája szerint mutatjuk be Pécs középkori és török kori eseményeit.

 

Általános iskolásoknak ajánljuk:

 

Rejtvény a Püspökvár történetéről

 

Pécs város középkori emlékei között kalandos felfedező útra hívunk! A hajdani Püspökvár környezetében elveszett középkori tekercsek mesélik el a város múltját. Térkép segítségével találd meg a tekercseket és fejtsd meg a rejtvényt! Kalandodban nem leszel egyedül, csapatokban fogjátok feltárni a középkor titkos üzeneteit.

A foglalkozás kb. 90 perc.

Ajánlott korosztály: 5. – 6. osztály

 

ke-op-web33

 

 

 

Középiskolásoknak ajánljuk:

 

Középkori Egyetem – Helytörténeti társasjáték

 

A középkori és török kori Pécs történetét összefoglaló kiállítótérben a diákok megismerkedhetnek a város történelmi, kulturális és vallási életének legfontosabb eseményeivel.

Foglalkozás első felében a püspökvár történetének rövid áttekintése után foglalkozunk az európai egyetemek kialakulásának történetével, majd részletesen megnézzük az első magyar egyetem alapításának hátterét. Megtudhatjuk, hogyan is játszott kulcsfontosságú szerepet az akkori pécsi püspök, Koppenbachi Vilmos az oktatási intézmény létrejöttében. Megnézzük, hogyan is működött az oktatás és az egyetemi élet a korban.

A kiállításban található az egyetem alapító Vilmos püspök síremléke, illetve végső nyughelyének, az Aranyos-Mária kápolnának szobordíszei is. A szobrok töredékeiből kiolvashatjuk közösen a török hódoltság nyomait.

A foglalkozás második felében a középkori és törökkori Pécs tematikájára épülő helytörténeti társasjátékkal eleveníthetik fel a tárlatvezetésen megszerzett ismereteiket.

Foglalkozás kb. 90 perc.

 

ke-op-web2

 

 

ke-op-web

 

A programok nem előre meghatározott időpontban zajlanak, munkatársaink a jelentkező csoportok igényei szerint szervezik a foglalkozásokat. Jelentkezni és a programok részleteiről érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet:Novák Emese

tel: +36 30 414 2676

e-mail: novak.emese@zsn.hu 
A foglalkozások díja:
A foglalkozásokon való részvétel díja 800 Ft / fő, valamint 8.000 Ft / csoport.

Támogatók