Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

A Középkori Egyetem

hu
Több időpontban
A Középkori Egyetem | Középkori Egyetem

Püspökök, pasák és vezírek

helytörténeti séta

Jegytípusok

 • Felnőtt

  5000 Ft

 • Diák

  3800 Ft

 • Nyugdíjas

  3800 Ft

 • Pedagógus

  3800 Ft

Az árak tartalmazzák a helyszínek belépőjegyeit és az idegenvezetés díját is.

Jegyvásárlás
Több időpontban

Püspökök, pasák és vezírek

helytörténeti séta

Jegyinfó
Időpontok

A séta a Középkori Egyetemen kezdődik, megtekintjük az Aranyos Mária-kápolnát, és a Memi pasa fürdőjét, majd Jakováli Hasszán pasa dzsámija felé vesszük utunkat

A séta a Középkori Egyetem kiállításán kezdődik, ahol megismerhetjük az első hazai egyetem alapításának hátterét és a középkori intézmény működését. Kiderül, hogyan is játszott kulcsfontosságú szerepet a pécsi püspök, Koppenbachi Vilmos az egyetem életében. Vilmos püspök pompás, gótikus síremlékét, és végső nyughelyének, az Aranyos-Mária kápolnának festett szobordíszeit is megtekintjük. A megrongált faragványok azonban már a várost megszálló oszmán hadsereg nyomairól mesélnek.

 

A rombolás mellett megannyi építészeti különlegességgel gazdagodott a város a török hódoltság idején. Az egykori Szulejmán dzsámi érintésével lesétálunk Memi pasa fürdőjének romjaihoz, mely akkor a szépítkezés, a pletykák és az üzleti megbeszélések színtere volt. Végül unokája, Jakováli Hasszán pasa dzsámija felé vesszük utunkat. Magyarország egyetlen minarettel rendelkező és teljes épségben fennmaradt török imahelyén megcsodálhatjuk az iszlám építészet jellegzetességeit.

A séta során azt is megtudjuk, milyen csellel vették vissza a törökverő magyar hősök Pécs városát.

 

A séta a Középkori Egyetemtől indul (a Székesegyház északi oldalán)

A séta hossza kb. 2 óra

 

Jegyek elővételben is vásárolhatók a helyszíneken (Középkori Egyetem, Jakováli dzsámi), a ZsÖK Nkft Infopontjain, vagy online a jegymester.hu oldalon.

HelyszínA Középkori Egyetem | Középkori Egyetem

Leírás

Hasonló programok

  Még több program

  Kapcsolódó galériák

  Kapcsolódó hírek

  Támogatók